Portakalı soyanlar… Kabuklarını çöpe atmayın, mikrodalga fırına atın!Bu şahane etkiyi kimyasallarla elde edemezsiniz

Vitamini kabuğunda da olan kıymetli meyvelerimizden biri portakal. Portakalları soyduktan sonra sıhhat açısından pek çok yerde kullanabileceğiniz bu meyve, birebir vakitte yemek ısıtmak üzere pratik hazırlıklar için kullanılan mikrodalgalara da âlâ geliyor. Pekala portakal mikrodalgaya nasıl tesir ediyor?

Portakalları soydunuz. İçini yiyip bir hoş C vitaminine doydunuz. Şayet sobalı bir konutta büyüdüyseniz kabuklarını sobanın üstüne koyduğunuz gelen hoş kokuları çok uygun biliyor olmalısınız. Sanki günümüze bu durumu uyarlasak neler ortaya çıkar? Mademki artık soba yok. O halde neden mutfakların en büyük yardımcısı olan mikrodalgaya bu portakal kabuklarını atmayalım?

Portakal kabuğu, fırınlarda nasıl bir tesir yaratır?

Sitrik asit tarafından varlıklı olan limon ve portakallar, fırın paklığı için kullanıma uygun. Portakal kabuklarını paklık için kullanabileceğiniz üzere portakal dilimlerini de suyla birlikte mikrodalgaya atabilirsiniz. Bu sistemle mikrodalga fırınlar için hafif asidik bir buhar banyosu sağlarsınız.

Nasıl hazırlanır?

Portakal kabuklarını ya da dilimlerini bir kase suya koyup yaklaşık 45 saniye mikrodalgada ısıtın.

Isınan portakal kasesini, bir bez yardımıyla mikrodalgadan çıkardıktan sonra buharlaşan asit karışımını süngerle silin.

Portakal kabuğu yolu sayesinde tertemiz bir manzara elde edeceksiniz. Ayrıyeten kimyasallara gereksinim duymadan uygulayacağınız bu püf noktası sayesinde tatlı bir portakal kokusu da etrafa yayılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir